Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (15 I)

Zupa ogórkowa z ziemniakami,
kasza jęczmienna, gulasz, sur. z białej kapusty,
kompot wieloowocowy. sok jabłkowy.
Zupa - woda, ziemniaki, porcje rosołowe, szponder wołowy , ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka; mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu
kasza jęczmienna wiejska gruba. Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów; masło gulasz- szynka wieprzowa, mąka pszenna, śmietana 18%, olej rzepakowy Kujawski, przyprawy, zioła prowansalskie - oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn. Surówka-- kapusta biała, cebula, jabłko, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka. Sok- sok jabłkowy (100%) z soku zagęszczonego

wtorek (16 I)

Zupa pomidorowa z zacierką,
ziemniaki, pierś z indyka pieczona, sur. z sałaty, papryki i ogórka,
kompot wieloowocowy. Jabłko.
Zupa pomidorowa - woda, porcja rosołowa, ryż, marchewka, pietruszka, koncentrat pomidorowy 30%, makaron zacierka - mąka makaronowa pszenna (zawiera gluten), mąka pszenna, śmietana 18% , mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
Ziemniaki, masło, filet z indyka, mąka pszenna, przyprawy. Surówka- ogórek zielony, sałata lodowa, papryka czerwona, jogurt (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis); przyprawy.
Kompot- truskawka, rabarbar, wiśnia b/pestki, porzeczka czarna

środa (17 I)

Grochówka,
ryż z truskawkami
kompot. gruszka
Grochówka- woda, groch, marchewka, pietruszka, porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana18%, pietruszka natka, przyprawy
Ryż , truskawki, jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis.), śmietana 18%, cukier.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

czwartek (18 I)

Zupa grysikowa na rosole,
kluski śląskie z mięsem, kapusta zasmażana,
kompot wieloowocowy, sok owocowy.
Zupa- woda, porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, kasza manna(zawiera gluten, może zawierać śladowe ilości orzechów), marchewka, pietruszka, pietruszka natka, przyprawy
Kluski - ziemniaki, mąka ziemniaczana (może zawierać śladowe ilości glutenu i orzechów), karkówka, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy Kujawski, przyprawy. Kapusta- - kapusta kiszona, woda, mąka pszenna, masło, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka. Sok- sok pomarańczowy(100%) z soku zagęszczonego

piątek (19 I)

Zupa jarzynowa z makaronem,
ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, sur. z marchewki,
kompot wieloowocowy banan.
Zupa - woda, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; makaron: mąka makaronowa pszenna, porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
ziemniaki, masło, jajko, Sos- woda, mąka pszenna, śmietana 18%, koperek zielony, koperek suszony, przyprawy Surówka- marchewka, jabłko, sok z cytryny.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600

Odpłatność za obiady w styczniu 2018 r. wynosi 63,00 zł (18 dni x 3,50 zł)

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: 25 8642 1171 2017 7103 6184 0002 PBS bank Jasło) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-mailem na adres: stolowka.zsm3@vivaldi.net

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.37)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1120 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV-VI szkoły podstawowej wydawane są od godz.1120, a dla uczniów klas VII i klas gimnazjum od godz. 1215

© SP 12, Jasło 14 I 18
Postaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP Jasłocertyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaMALI uczniowie idą do szkołyDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateJasło - Aplikacje Android w Google Playpolskawliczbach.plWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo